tavukyemekleri
Acılı Tavuk Kanadı
Acılı Tavuk Kanadı - Malzemeler - İçindekiler
1 kg tavuk kanadı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
karabiber
kırmızı pul biber
Acılı Tavuk Kanadı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice soslayın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın..
Bademli Tavuk
Bademli Tavuk - Malzemeler - İçindekiler
yarım su bardağı badem (dövülmüş)
yarım su bardağı mısır gevreği (dövülmüş)
400 gr tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı maydanoz (kurutulmuş)
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı süt
tuz
Bademli Tavuk - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin. Bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Tavukları süte sonra da hazırladığımız karşımde yuvarlayın. yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış fırında pişirin..
Baharatlı Tavuk
Baharatlı Tavuk - Malzemeler - İçindekiler
10 adet tavuk but
1 adet domates
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz
Baharatlı Tavuk - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve yarım limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin..
Bandırma
Bandırma - Malzemeler - İçindekiler
1 Adet Tavuk
4 Adet Yufka
150 gr margarin
100 gr Ceviz
Karabiber
Tuz
Bandırma - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavuğu suda tuz ve karabiber ile haşlayın. Soğuması için tavuk sudan çıkarın. Bu arada yufkaları 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtın ve rulo halinde sararak tavuk suyunda 30 dk pişirin. Daha sonra eritilmiş margarine her iki tarafı bandırıp bir kaba dizin. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serperek servis yapın..