Hamur İşleri
Açma
Açma - Malzemeler - İçindekiler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Çörekotu
Açmaların yüzü için 1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
Açma - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Ilık sütün içinde mayayı eritin ve 15 dk mayalanmaya bırakın. Daha sonra diğer tüm malzemeleri katarak yumuşak bir hamur elde edin ve tekrar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz gibi şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.Fırınlayın..
Bazlama
Bazlama - Malzemeler - İçindekiler
3 su bardağı un
su
1 adet maya,
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi;
250 gr kıyma
1 adet domates,
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Kimyon
Karabiber
Tuz
Bazlama - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Mayayı suda eritin ve içine unu, tuzu ilave ederek bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta bir tencerenin içine sıvı yağ koyun. Soğanı, biberi, kıymayı, sarımsağı ve domatesi koyup domates suynu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edin. Hamurdan parçalar kopararak açıp içine iç malzemesinden koyun. Tavada pişirin. Piştikten sonra rulo yaparak servis yapınAvunya Mantısı
Avunya Mantısı - Malzemeler - İçindekiler
Yarım kg erişte
1 kase nohut
250 gr kuşbaşı et
1 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı margarin
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Avunya Mantısı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Erişteyi tuzlu suda haşlayıp yağlanmış fırın tepsisine yayıp 10 dk kadar fırınlayın. Tavada bir çorba kaşığı margarin eritip küçük küçük doğranmış soğanları ve eti ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayın onları ve de haşlanmış nohutlarıda ekleyin. Tuzunu ve biberini de atın. Fırından çıkardığınız eriştenin üzerine bu karışımı dökün. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kalan yağda kırmızı biberi yakın ve mantının üzerine dökerek servis yapın..
Gerdan Böreği
Gerdan Böreği - Malzemeler - İçindekiler
Koyun gerdanı
4 yufka
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
karabiber
tuz
Gerdan Böreği - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Gerdanı yıkayıp tencereye koyun. Üzerini kapatacak şekilde su biraz tuz koyarak haşlayın. Haşlanan gerdanı soğuyunca didin. Biraz karabiber koyup sigara böreği gibi yassı olarak yufkaya sarılan börekleri margarin ile tavada pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizin, gerdan suyunu üzerine ıslatacak bir şekilde kaşıkla dökün. Harlı fırında on dk pişirin. Fırından çıkınca servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, birazda margarinde kırmızı biber kızdırarak gezdirin..
Kolay Poğaça
Kolay Poğaça - Malzemeler - İçindekiler
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1 su bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 kaşık toz maya
Kolay Poğaça - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Mayayı bir bardak ılık suda eritin. Sırası ile margarin (yumuşamış olacak) yoğurt, yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekle yoğur. Yumurtanın sarısını üzerine ayrın. Arzuya göre poğaçaların içine peynir maydanoz karışımı koyabilirsiniz..
Kral Böreği
Kral Böreği - Malzemeler - İçindekiler
3 adet iri patates
300 gr kıyma
2 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 bardak süt
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı hardal
1 bardak et suyu
Karabiber
Tuz
Kral Böreği - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Bir kaseye kıymayı koyun. Çentilmiş soğanı katın. Tuzu, biberi de ekleyin. Et suyunda salçayı eritin. Hardalıda kıymaya katn. Kalan et suyunu da yavaş yavaş ilave edip hepsini birbirine yedirin. Patatesleri haşlayın. Püre haline getirin. Püreye margarinin yarısını parça parça ilave edin. Ilık sütü yavaş yavaş katın ve iyice yedirin. Karışımı ateşe koyup karıştırarak bir taşım kaynatın. Kalan margarin ile fırına girecek kabı yağlayın. Kıymalı karışımı dökün. Üstünü düzeltin. Kıymanın üzerine püreyi boşaltın. Pürenin üzerinde çatalı yol yol gezdirip sıcak fırına verin. Üstü iyice kızarınca çıkarıp servis yapın.
Makarnalı Börek
Makarnalı Börek - Malzemeler - İçindekiler
1 paket makarna
2 adet yufka
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1/4 paket margarin
peynir
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
maydanoz
Makarnalı Börek - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Yufkayı tepsiye yayın. Haşladığınız ve süzdüğünüz makarnayı maydanoz ve peynirle karıştırın. İçine küçük küçük kestiğiniz margarini atın. Makarnayı yüfkanın üzerine dökün. Süt ve yumurtayı karıştırıp birazını ayırın ve kalanını makarnanın üzerine döküp diğer yufkayı kapatın. Ayırıdığınız sütlü karışımı üzerine dökün ve fırınlayın