Salatalar
Acılı Ezme Salata
forum09.Tr.Gg
Acılı Ezme Salata - Malzemeler - İçindekiler
5 adet domates
1 adet limon suyu
3 adet soğan
yarım demet maydanoz
3 adet yeşil biber
yarım su bardağı sıvı yağ
kırmızı pul biber
tuz
Acılı Ezme Salata - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Domatesleri küşük küçük doğrayın. Kare kare doğradığımız soğanlrıda tuz ve pul biberle ovun. Biber ve maydanozları da ince ince kıyın. Bu malzemelerin hepsini karştırın ve üzerine yağ, limon suyu dökerek servis yapın..
Akdeniz Salatası
Akdeniz Salatası - Malzemeler - İçindekiler
1 demet Akdeniz yeşillikleri
Yarım göbek maruk
2 adet domates
3 adet salatalık
2 çorba kaşığı mısır
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Akdeniz Salatası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tüm malzemeyi temizce yıkayıp süzülmesi için bir süzgece alın.Daha sonra Akdeniz yeşilliklerini ve göbek marulu ince ince doğrayıp servis yabağına yayın.Domates ve salatalıkları yuvarlak bir şekilde kesin.Arzu ettiğiniz gibi servis tabağına yerleştirin. En üste de mısırları serpiştirip, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu dökün. Son olarak tuzunu serperek servis yapabilirsiniz.
Bezelye Salatası
Bezelye Salatası - Malzemeler - İçindekiler
2 su bardağı pirinç
400 gr taze iç bezelye
1 Demet maydanoz
1 Adet dolmalık biber
2 Çorba kaşığı sirke
Zeytinyağı
Tuz
Bezelye Salatası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Pirinç ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu su ile haşlayın. Soğuk suda yıkayıp süzdükten sonra salata servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince ince kıyın. Pirinç ve bezelyeye katıp karıştırın. Tuz, sirke ve zeytinyağını çırparak karıştırın ve salatanın üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın..
Cacık forum09.Tr.Gg
Cacık - Malzemeler - İçindekiler
600 gr yoğurt
1 su bardağı su
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 adet salatalık
3 diş sarmsak (dövülmüş)
Cacık - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Yoğurdu su ile sulandırın. Küçük küpler halinde doğranmış salataları, tuz ve sarımsağı, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Üzerine zeytinyğını ve kuru naneyi gezdirip servis yapın..