Sebze Yemekleri
Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması
Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması - Malzemeler - İçindekiler
4 adet patlıcan
4 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ
Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Patlıcanları bir parmak kalınlığında uzunlamasına dilimleyip tuzlu suya yatırın. Tuzlu sudan çıkarıp suyunu süzdüğünüz patlıcanları yağda kızartıp bir kaba çıkartın. Sıvı yağı kızdırıp ince doğradığınız soğanları atıp soteleyin. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ve fesleğeni, tuzile karabiberi ekleyerek 10 dk kaynatın.Bir kaç patlıcan, bir kat domates sosundan koyarak servis yapın..
Ali Nazik
Ali Nazik - Malzemeler - İçindekiler
4 Adet Patlıcan
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Fincan Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
250 gr Yağsız Kıyma
3 Fincan Süt
2 Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
3 Fincan Et Suyu
Tuz
Ali Nazik - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşine kadar kavurup yavaş yavaş sütünü ekleyin. Ezilmiş patlıcanları, 2 fincan kaşar rendesini tavaya ilave edin. Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin.5 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 fincan et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. Üzerine kıymalı harcı koyun ve servis yapın..
Balıklı Sebze - Malzemeler - İçindekiler
100 gr. somon balığı
yarım su bardağı pirinci
1 adet kabak
1adet patlıcan
kızartmak için yağ
50 gr. rendelenmiş kaşar
karabiber
kırmızı biber
tuz
Balıklı Sebze
Balıklı Sebze - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Patlıcanları ve kabakları halka şeklinde doğrayın ve kızartın. Haşlanmış pirinci, kızaran sebzeleri, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi koyup karıştırın ve fırın kabına koyun. Üzerine parçaladığınız balılkarı ilave edin. Rende kaşarı da serpip fırında pişirin..