pilavlar
Acem Pilavı
Acem Pilavı - Malzemeler - İçindekiler
2 su bardağı pirinç
300 gr kuşbaşı et
2 adet soğan
200 gr yağ
4 su bardağı su
tuz
Acem Pilavı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda bekletin. Eti ve soğanları ayrı yerlerde kavurun. Her ikisinide pilavı pişircemiz tencereye koyun. Üzerine pirinçleri koyun. Tuz ve su ilave edip kapağını kapatın. Piştikten sonra üstüne yağı koyup ters yüz edin..
Acılı Pilav
Acılı Pilav - Malzemeler - İçindekiler
1 bardak pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 adet soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
2 adet domates
3 bardak tavuk suyu
1 bardak haanmış bezelye
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Acılı Pilav - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsağı öldürün. Küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Bu karışım pişerken bir başka tencereye iki kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra pirinci atın 5 dk karıştırarak kavurun. Üzerine diğer pencerede pişen, soğanlı domatesli karışımı ve tavuk suyunu ilave edin. 10 dk sonra bezelyeyi de ilave edip kısık ateşte pişirip demledirin..
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı - Malzemeler - İçindekiler
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
3,5 su bardağı su
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Bulgur Pilavı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Bulguru yıkayıp süzün. Diğer tarafta bir tencerenin içerisine ince doğranmış soğanı kavurun. ince ince doğradığımız biberleride ekleyin. Daha sonra küp küp şeklinde doğranmış domatesleri de içine atıp karıştırmaya devam edin ve salçayı ilave edin. Domateslerin suyu çekilince, bulgurları tencereye boşaltıp kavurun ve suyunu ilave edip,tuzunu,karabiberini,kırmızı biberini de ekleyip kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekmeye bırakıp demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav - Malzemeler - İçindekiler
1 kg hamsi(temizlenmiş)
500 gr pirinç
2 adet soğan
kuş üzümü ve fıstık
maydanoz
kırmızı pul biber
karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su
Hamsili Pilav - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Yağlanmış tepsiye sonra ayıklanmış hamsileri tepsinin ortasından başlayarak güneş biçiminde hamsileri dizelim. Yanlız hamsilerin sırtı tepsiye gelicek şekilde dizin. Diğer taraftan soğanları ince ince doğruyalım ve yağda pembeleştirelim. Pirinci, baharatları, üzümleri, fıstıkları, bir miktar hamsi ve su ilave ederek hafif ateşte pişiriyoruz. Pişen pilavı tepsiye dizdiğimiz hamsilerin ortasına dökün. Ve kalan hamsileride pilavın üzerine diziyoruz. Fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin..