tatlilar
Aşure
Aşure - Malzemeler - İçindekiler
1 kg buğday
2 kg şeker
Yarım kg kuru fasulye
Yarım kg kuru üzüm
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı incir (ince doğranmış)
1 su bardağı kuru kayısı (ince doğranmış)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
Yarım su bardağı çam fıstığı
Yarım su bardağı kuş üzümü
Tarçın
Aşure - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Buğdayı akşamdan pişirin. Nohut, fasulye, kuru üzüm akşamdan ıslatılın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayıp suyunu süzün. Bütün malzemeyi bir tencerede birleştirin. Aşurenin kıvamına göre su ilave edin. Kaynamaya başlayınca İnciri, kayısıyı ve şekeri katıp bal rengine gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra kaselere koyun. Üzerini ceviz, fındık,fıstık ve tançınla süsleyerek servis yapın
Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı - Malzemeler - İçindekiler
1.5 kg ayva
1.5 kg şeker
5 adet elma
1 lt su(4 su bardağı)
4 adet karanfil
Ayvaların çekirdeği
Ayva Tatlısı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tencereye şekeri, suyu, karanfili ve ayva çekirdeklerini koyup kaynatın. Ayvaları 3 yada 4 dilime bölün kabuklarını soyun ayvaların ortasını bıçak yardımıyla oyun ve bunları kaynatın. Kalan ayva ve elmaları rendeleyin. Kaynayan şurubun içine rendelediğiniz ayvaları ve elmaları atın ve 10 dk kadar pişirin. Ayvaların ortasına kaşıkla iç malzemeyi doldurun. 10 dk orta ateşteki fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
.
Ballı Muz Tatlısı
Ballı Muz Tatlısı - Malzemeler - İçindekiler
5 adet muz
4 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
Antep fıstığı
Ballı Muz Tatlısı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Muzların kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kesin. Sıvı yağı orta ateşte kızdırıp yağda muzları alt üst ederek kızartın. Kızaran muzları kağıt havlunun üzerine alın. Balı 3 yemek kaşığı suyla sulandırıp servis yaparken tabağın tabanına balı döküp üzerine kızarmış muzu yerleştirin. Geri kalan balı muzların üzerine gezdirip antep fıstık ile süsleyip servis yapın.
Bardakta Limonlu Krema
Bardakta Limonlu Krema - Malzemeler - İçindekiler
4 yaprak jelatin (soğuk suda ıslatıp tabağa alın)
3 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
200 gr krem şanti
Yarım lt kaynar süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 adet limon suyu
Bardakta Limonlu Krema - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Yumurtayı, şekeri, limon kabuğunu çukur bir kabın içine koyup yumurta çırpma teli ile karıştırın. Sütü malzemenin içine koyup devamlı olarak karıştırın jelatini koyup karıştırarak biraz soğutun limon suyunuda ekleyip yine biraz karıştırın. Krem şantiyide koyup ağır ağır karıştırın. Bardaklara boşaltın ve dolapta yarım saat kadar bekletin. Servis yaparken üzerlerine krem şanti sıkıp yeşil fıstık serpiştirin.
Burma Kadayıf
Burma Kadayıf - Malzemeler - İçindekiler
1 kg çiğ kadayıf
1 kg dövülmüş fıdık içi
1 çorba kaşığı pekmez
600 gr margarin
Şerbeti için;
6 su bardağı su
3 kg şeker
Burma Kadayıf - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Şerbetini hazırlayın. Kadayıf için 100 gr margarini ve pekmezi karıştırıp fırın tepsisinin dibine sürün. Çiğ kadayıfı tezgaha yayın ve içine fıstık içi serpip burarak sarın.Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan margarini dökün. Önceden ısıtılmış fırında ters düz ederek pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün..
Cevizli Tatlı
Cevizli Tatlı - Malzemeler - İçindekiler
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet eritilmiş margarin
1 su bardağı su
Kabartma tozu
Un
İçi için:
250 gr ceviz içi
Şeker
Tarçın
Şerbeti için:
4 bardak su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Cevizli Tatlı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Sıvı yağı, eritilmiş margarini, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp bir hamur elde edin. Cevizleri bir kapta ezin, içine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp içine içten koyup poğaça gibi kapatın. 200 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin..