Welcome » RS18 Template

GÜNÜN SÖZÜ

MASKOTUMUZ

SAAT


Haftanın Videosu


DUYURU PANOSU

Duyuru Panosu
****Tüm Sayfalarımız Güncellenmiştir...****
****Resimler Yenilenmiştir.****
****Erkek Saç Modelleri Sitemize Eklenmiştir.****

Alt Başlık

Forum09 | Tr.Gg |Html | İngilizce Dersleri | Almanca Dersleri | Fifa 2015 | Filmler | Fbml | Kod | Css Tasarımlar | Resimler | Oyun Oyna | Biyografiler | Canlı TV | İdda | Matematik Dersleri | Tasarımlar | Css | Html |

Baliklar

 

 

Alabalık


Alabalık - Malzemeler - İçindekiler

5 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
2 adet domates
2 adet çarliston biber
70 gr. tereyağı
250 gr. mantar
2 adet limonun suyu
Tuz
karabiber

Alabalık - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Domatesleri halka şeklinde kesin ve alabalıkları domateslerin üzerine yerleştirin. Biberleri uzun uzun kesin ve balıkların üzerine koyun. İkiye bölünmüş mantarlar, defne yapraklarını ilave edin. Üzerlerine limon suyunu dökün. Balıkların üst seviyesine kadar su koyun. Tuz ve karabiberini ilave edin ve kapağını kapatıp hafif ateşte 30 dakika pişirin..
 

 

Bademli Mezgit Filetosu

 


 

Bademli Mezgit Filetosu - Malzemeler - İçindekiler

1500 gr. Mezgit fileto
Yarım limon suyu
Tuz
Yarım çorba kaşığı karabiber
5 su bardağı mısır unu
5 çorba kaşığı İnce kıyılmış fesleğen
175 gr. file badem Kızartmak için
Un
Yumurta (çırpılmış)
Sıvıyağ
Tartar Sos
450 ml. mayonez
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
2 adet ince kıyılmış soğan

Bademli Mezgit Filetosu - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın. Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın. Balıkları sıvı yağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için, mayonez içine ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.

 

 

Balık Hamburgeri

 


 

2 kutu ton balığı konservesi
yarım bardak mısır
3 adet patates
3 adet taze soğan
2 diş sarmsak
1 adet yumurta
1 bardak galeta unu
karabiber
tuz

Balık Hamburgeri - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Haşladığınız patatesleri ezip tuz ve karabiberini ilave edin. Ton balığını, mısırı, kıyılmış maydanozu ve kıyılmış soğanı ekleyin. Sarısağı direk içine rendeleyin ve hepsini iyice karşıtırın. Bu karışımdan iri hamburger köftesi yapın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yağsız tavada kızartın..

 

Balık Suyu Çorbası

 

 

Balık Suyu Çorbası - Malzemeler - İçindekiler

1 kilo beyaz etli balık
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 yumurta
yarım demet maydanoz
2 kaşık sıvı yağ
1 limon
yarım fincan pirinç

Balık Suyu Çorbası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Balıları temizleyin. Patatesleri soyun ve küçük küçük doğrayın. Havuçları uzunlamasına kesin. Kerevizleri halka halka doğrayın. Balıkları, sebzeleri, yağı ve tuzu içinde soğuk su olan bir tencereye koyun. 30 dakika kadar pişirin. Balık parçalarını delikli kepçe ile çıkartın, ayrı bir kaba alın. Kılçılarını temizleyin ve doğrayın. Tencerede ki suyu süzün ve ezilmiş sebzeleri içne katın. Balık suyunu kaynatın kaynayınca tuzunu haşlanmış pirinçleri, balık parçalarını ve karabiberini koyun. Çorbayı ocaktan indirmeden önce bir kapta yumurta sarılarına limon suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın, karıştırarak dökün. Piştikten sonra üzerine kıylmış maydonoz serpin. Ilık olarak servis yapın..

 

Domatesli Ton Balığı

 

1 kutu konserve ton balığı
yarım su bardağı mayonez
6 adet domates
12 adet zeytin
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz

Domatesli Ton Balığı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Domateslerin içini oyun üstünüde kapak gibi kesin. Ton balığını mayanozla karıştırıp domateslerin içini doldurun. Domateslerin üstüne zeytinyağı ve maydanoz koyarak servis yapabilirsiniz..

 

 

Fesleğenli Karides

 


 

Fesleğenli Karides - Malzemeler - İçindekiler

1 Kg iri karides
1 Adet kırmızı salçalık biber
2 Adet yeşil soğan
2 Çorba kaşığı limon suyu
2 Çorba kaşığı tereyağı
3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı)

Fesleğenli Karides - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Karidesleri tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabuklarını soyun. Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri tavaya koyun. Arada bir karıştırarak 10 dakika yüksek ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın

 
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol